Skip to content

Havuçlu Pırasalı Pilav

Ocak 14, 2012

Malzemeler:
*Pırasa(2 adet)
*Havuç(1 adet)
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı yıldız şehriye

Yapılışı:
Halka şeklinde doğradığımız havuçları zeytinyağı ile 1-2 dk. kavuruyoruz. Yine halka şeklinde doğradığımız pırasaları ilave edip 1-2 dk. daha pişirme işlemine devam ediliyoruz.Pirinci ve şehriyeyi de ilave edip 2 dk. kavuruyoruz. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde suyu ilave ediyoruz(sıcak su tercih ediyorum.).Pilav suyunu çekmeye başladığında pişirme işlemine son verip tencerenin kapağını kapatıyoruz.5-10 dk. sonra pilavımız hazır oluyor.
Sonuç:Çokk lezizzzz ve doyurucu bir pilav(Ben ana yemek olarakda tercih ediyorum.Yanına yoğurtla harika bir ikili oluyor..)
Afiyet olsun..

About these ads

From → Yemek Tarifleri

Yorum Yapın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: